Noma Nordisk landskab

Landskabet foran Noma er baseret på det nordiske terroir – ligesom den nye nordiske gastronomi. Stedsegrønne, robuste planter fra hele Skandinavien er hentet ind sammen med lavasten fra Island, for at give referencer til nordatlantiske kystlandskaber. Landskabet er skåret direkte ud af den rå beton på den havnefront, der omgiver pakhuset fra det 18. århundrede, som huser Noma.

Naturlig bufferzone

For restaurant Noma har landskabet to funktioner. Udover at være et smukt, offentligt byrum virker landskabet som en bufferzone rundt om restauranten, og der skabes en naturlig afstand til de mest nysgerrige blikke fra forbipasserende. Projektet viser hvorledes den landskabelige bearbejdning af de nære omgivelser kan være et afgørende virkemiddel til at underbygge og formidle stedets egenart.

Verdens bedste landskabsprojekt

Landskabet foran Noma vandt prisen for “Landscape 2014” i verdens største arkitekturprisuddeling WAN Awards. Dommerkomiteen motivererede 1. præmien med følgende ord:

“If you think about performance to brief and typology-breaking this is the most important project. It’s very beautiful. It completely nails the judging criteria and it does everything that you want it to do, and we shouldn’t be afraid to recognise that. The execution and ambition is brilliant.”

 

Bygherre
Noma
Hvornår
2013
Hvor
København, Danmark
Areal
400 m2
Samarbejdspartnere
POLYFORM
WERK
Lemming og Eriksson
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Jette Krogh Kristensen