Tagkronen Sustainable housing in Vanløse

The vision for Tagkronen is to create a housing development based on the principles of sustainability, community and liveability. The project provides a mix of housing types, built using recyclable materials and near to sustainable public transport.

Located right at the heart of Vanløse, next to the metro station and built above the Kronen shopping centre, the new residential neighbourhood has magnificent views from its green landscape – and no cars. It is a small green village, yet close to everything.

The project is built from prefabricated wood modules – a fast, easy, efficient and very CO2-friendly construction technique. The wooden modules form compact row and townhouses, from between 2 and 4 stories, 12 meters above the ground. The accommodation is architecturally integrated into the shopping mall located on the ground and first floor, and so the new neighbourhood combines innovative housing with a wealth of shopping opportunities.

Client
Apollovej ApS
Year
2015-2017
Location
Vanløse, Denmark
Area
14,300 m2
Collaborators
POLYFORM
WERK
H+ Arkitekter
Leonard Designarkitekter
Grontmij (Sweco)
Ingholt Ingeniører
Tetris A/S

This website uses cookies

We use cookies for anonymized website traffic statistics.
Cookies are small text files stored on your device, which let's a vendor know not who you are, but that your visit across different pages in the website is from the same browser on that device, and hence probably from the same visitor.

If you at some point logged in or identified yourself on our site, your personal data may have been associated with some of these cookies.

You may opt out of all non strictly necessary cookies.
Read moreRead less

Statistics cookies are used to create anonymous statistics of visitors interaction with the website.