SMK Museum garden

The garden in front of The National Gallery of Denmark consists of an open landscape, which invites guests of the museum and passers-by to engage and enjoy a breathing space and cultural events in front of the museum. The garden is made of soft islands of grass and twisting pathways, and acts as a melting pot for arts and urban life: On the broad edge of the large pool, museum guests are invited to sit while discussing art experiences, kids are playing, and passers-by settle down with their coffees.

The museum garden received the City of Copenhagen’s Buildings Award 2015 for beautiful architecture that enhances the city experience for the citizens.

Client
National Gallery of Denmark · City of Copenhagen
Year
Competition won 2011 · Implementation 2013-2014
Location
Copenhagen, Denmark
Area
13,700 m2
Collaborators
POLYFORM
WERK
Karres en Brands
Oluf Jørgensen A/S
ViaTrafik
Svava Riesto
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Signe Hertzum
Henrik Faurskov
Nikolaj Frølund Thomsen
Sofie Mandrup
Sofia Bergman
Christian Lunde

This website uses cookies

We use cookies for anonymized website traffic statistics.
Cookies are small text files stored on your device, which let's a vendor know not who you are, but that your visit across different pages in the website is from the same browser on that device, and hence probably from the same visitor.

If you at some point logged in or identified yourself on our site, your personal data may have been associated with some of these cookies.

You may opt out of all non strictly necessary cookies.
Read moreRead less

Statistics cookies are used to create anonymous statistics of visitors interaction with the website.