Sandkaj New attractive urban space

As part of the masterplan for Nordhavn, we have designed a 425 meters long promenade at Sandkaj Brygge – an urban space inspired by Nordhavn’s industrial character. The promenade runs along the entire southern quay of the Århusgade quarter, defining the edge where the city meets the water. With its fantastic location facing south, Sandkaj is an attractive, recreational urban space for everyone to enjoy at the waterside.

The promenade has a green ridge of dune planting, which creates a shelter and forms an oasis for rest and relaxation. The broad wooden deck and steps mediate through a single architectural concept the transition from the city space to the large expansive area of the harbour. The design of Sandkaj prioritizes cyclists and pedestrians, and enhances accessibility, creating a sense of life and movement. With its attractive functions such as the harbour pool, cafés and a landing stage for kayaks at the end of the quay, Sandkaj caters for a broad group of users – residents as well as visitors to the area.

Client
By & Havn
Year
Completed 2017
Location
Nordhavn, Denmark
Area
7,500 m2 · 425 metres long
Collaborators
COBE
SLETH
POLYFORM
WERK
Rambøll
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Mette Susanne Hansen
Charlotte Noer Helleberg

This website uses cookies

We use cookies for anonymized website traffic statistics.
Cookies are small text files stored on your device, which let's a vendor know not who you are, but that your visit across different pages in the website is from the same browser on that device, and hence probably from the same visitor.

If you at some point logged in or identified yourself on our site, your personal data may have been associated with some of these cookies.

You may opt out of all non strictly necessary cookies.
Read moreRead less

Statistics cookies are used to create anonymous statistics of visitors interaction with the website.