Försterweg Energy optimisation of housing

Försterweg 36-42 is formerly known as the “Concrete-colossus” because the worn down and grey concrete construction from the 1970’s had high heating expenses. The driving force of the project has been to give the residents a house with a strong character, as well as a house to be proud of. The already sculptural character of the building has been strengthened by covering the house with plates of aluminium in seven different golden colours that reflect the sunlight and cast a golden glow into the residents’ living rooms. The completed facade renovation has created a large enough energy saving for the mortgage to remain the same.

Client
Hamburger Wohnen
Year
2012
Location
Hamburg, Germany
Area
25,000 m2
Collaborators
POLYFORM
WERK
CR Architekten
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Henrik Thomas Faurskov
Johannes Grove
Frederik Friborg
Nicolaj Frølund Thomsen
Martin Klingner

This website uses cookies

We use cookies for anonymized website traffic statistics.
Cookies are small text files stored on your device, which let's a vendor know not who you are, but that your visit across different pages in the website is from the same browser on that device, and hence probably from the same visitor.

If you at some point logged in or identified yourself on our site, your personal data may have been associated with some of these cookies.

You may opt out of all non strictly necessary cookies.
Read moreRead less

Statistics cookies are used to create anonymous statistics of visitors interaction with the website.