Center for Renhold Cleaning Facilities Centre

Based on the concept of building downwards rather than up, Center for Renhold is a new type of building, creating the possibility to make office space in the middle of a landscape, at the heart of Copenhagen’s high-density housing.

By connecting the building construction with the vigorous playground landscape on Hauser Square above, and making use of a former basement parking beneath, a new type of building is created which is innovatively integrated into the landscape.

Center for Renhold received the City of Copenhagen’s Buildings Award 2012 and was nominated for a MIPIM Award in 2013.

Client
Københavns Ejendomme
Year
2011
Location
Copenhagen, Denmark
Area
1,000 m2
Collaborators
KBP.EU
POLYFORM
WERK
Karres en Brands
Oluf Jørgensen A/S
Ulrike Brandi Licht
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Nicolaj Frølund Thomsen
Henrik Thomas Faurskov
Signe Hertzum

This website uses cookies

We use cookies for anonymized website traffic statistics.
Cookies are small text files stored on your device, which let's a vendor know not who you are, but that your visit across different pages in the website is from the same browser on that device, and hence probably from the same visitor.

If you at some point logged in or identified yourself on our site, your personal data may have been associated with some of these cookies.

You may opt out of all non strictly necessary cookies.
Read moreRead less

Statistics cookies are used to create anonymous statistics of visitors interaction with the website.