Tagkronen Bæredygtige træ-tagboliger i Vanløse

Tagkronen er et nyt boligkvarter midt i Vanløse – 12 meter over jorden med grønne byrum, en uforlignelig udsigt og helt bilfrit. Tagkronen er placeret ovenpå Kronen shoppingcenter lige ved siden af Vanløse Station, der er en af Københavns mest trafikerede stationer. Et af de centrale fokusområder har været at etablere en god forbindelse mellem stationsarealet og det nye boligkvarter, og integrationen mellem station og boligbebyggelse ligger i tråd med Københavns Kommunes strategier for fortætning af stationsområder i hovedstaden.

En bæredygtig taglandsby

Tagkronen er en bæredygtig boligbebyggelse med fokus på genanvendelige byggematerialer, fællesskab, blandede boligformer og nærhed til bæredygtige, kollektive transportmidler. En grøn (tag)landsby tæt på alt. Projektets forskellige dele skaber en helhed, hvor mennesker kan samles, bo, shoppe, spise og mødes på tværs.

Et klimavenligt træbyggeri

Boligerne er bygget af præfabrikerede træmoduler. En hurtig, let, effektiv – og ikke mindst – meget CO2-venlig byggeteknik. Træmodulerne er placeret som kompakte række- og byhuse. Projektet er et økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt byggeri, som lever hele døgnet.

 

Bygherre
Apollovej ApS
Hvornår
2015-2017
Hvor
Vanløse, Danmark
Areal
14.300 m2
Samarbejdspartnere
POLYFORM
WERK
H+ Arkitekter
Leonard Designarkitekter
Grontmij (Sweco)
Ingholt Ingeniører
Tetris A/S