Försterweg Energioptimering af boliger

Försterweg 36-42 ligger i Hamborg og blev tidligere kaldt ’Betonkolossen’. Den 25.000 kvadratmeter store bygning var stærkt nedslidt og havde store varmeudgifter. En omfattende energioptimering har givet boligerne et stærkt, gyldent udtryk: Husets allerede skulpturelle karakter blev yderligere forstærket ved at beklæde bygningen med aluminiumsplader i syv forskellige gyldne nuancer, der reflekterer himlens lys og kaster et varmt skær ind i beboernes stuer. Den udførte facaderenovering skabte en så stor energibesparelse, at beboernes husleje ikke steg i forbindelse med renoveringsprojektet.

Sociale fællesrum

Udover at give den eksisterende bygning et nyt udseende, er den langsigtede vision at oprette nye, attraktive rum for sociale relationer til beboerne. Dette er imødekommet ved at skabe en ny foyer, der fungerer som opholds- og mødested for beboerne. Dertil er der skabt et nyt, grønt taglandskab på toppen af byggeriet, hvor beboerne ligeledes får et unikt, socialt fællesrum.

 

Bygherre
Hamburger Wohnen
Hvornår
2012
Hvor
Hamborg, Tyskland
Areal
25.000 m2
Samarbejdspartnere
POLYFORM
WERK
CR Architekten