Center for Renhold

Konceptet bag Center for Renhold består i at bygge nedad i stedet for opad. Det har gjort det muligt at bygge nye, pladskrævende kontorer midt i den tætte, gamle middelalderby i København.

Den centrale placering i bymidten sikrer, at Center for Renhold opnår store tids- og ressourcemæssige besparelser. Ved at sammentænke byggeriet med den frodige legeplads på Hauser Plads og udnytte den forhenværende parkeringskælder under pladsen, opstår en helt ny type byggeri, som integreres innovativt i landskabet.

Præmieret projekt

Center for Renhold modtog i 2012 Københavns Kommunes bygningspræmiering, som komitéen motiverede med blandt andet ”Med et overraskende flot arkitektonisk greb har arkitekterne tænkt husfacaderne nedad, og en gammel parkeringskælder er omdannet til en bygning, der fuldt ud lever op til nutidige krav om lysindtag og udsyn, idet et amøbeformet atrium skaffer maksimalt lys og lange kig på tværs af bygningen.”

I 2013 var Center for Renhold nomineret til en MIPIM Award.

 

Bygherre
Københavns Ejendomme
Hvornår
2011
Hvor
København, Danmark
Areal
1.000 m2
Samarbejdspartnere
KBP.EU
POLYFORM
WERK
Karres en Brands
Oluf Jørgensen A/S
Ulrike Brandi Licht
Team
Jonas Sangberg
Thomas Kock
Nicolaj Frølund Thomsen
Henrik Thomas Faurskov
Signe Hertzum

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.
Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.