SMK

The new garden in front of The National Gallery of Denmark consists of an open landscape, which invites guests of the museum and passers-by to engage and enjoy a breathing space and cultural events in front of the museum. The garden is made of soft islands of grass and twisting pathways, and acts as a melting pot for arts and urban life: On the broad edge of the large pool, museum guests are invited to sit while discussing art experiences, kids are playing, and passers-by settle down with their coffees.

The museum garden received the City of Copenhagen’s Buildings Award 2015 for beautiful architecture that enhances the city experience for the citizens.

Client
National Gallery of Denmark · City of Copenhagen
Collaborators
POLYFORM, WERK Arkitekter, Karres en Brands, Oluf Jørgensen A/S, ViaTrafik, Svava Riesto
Location
Copenhagen, Denmark
Year
Competition won 2011 / Implementation 2013-2014