G1 – Østre Havn

Our building for plot G1 in Østre Havn (Aalborg's eastern harbour) is aesthetically inspired by the formerly industrial architecture of the surrounding context. This is achieved by using raw and unembellished materiality combined with a precise sense of architectural detail. To respond to the surrounding area's brick buildings, the facade is constructed of red-brown dyed concrete panels. The panels are shifted between the floors to create a large-scale half-bond coursing, ensuring an architectural expression which is coherent with the context.

The building has hallways with moments in which to pause, as well as an inner courtyard which forms a space in the middle of the building, protected from traffic noise from Nyhavnsgade.

G1 contains compact housing for students, young people and families with young children. The block has a built floor area of 10,500 m2, with a 2,000 m2 grocery store at the ground floor.

Category
Client
A. Enggaard A/S
Collaborators
POLYFORM, WERK, Niras
Location
Aalborg, Denmark
Year
2013 –