SMK Museumshave

Haven foran Statens Museum for Kunst er et åbent landskab, som inviterer museumsgæster og forbipasserende til at mødes og nyde kunstpauser og kulturelle events. Haven er udgjort af bløde græsøer og bugtende stier, og fungerer som en smeltedigel for kunst og byliv: På den meterbrede bassinkant sidder museumsgæster og diskuterer kunstoplevelserne, ungerne leger og tilfældige forbipasserende slår sig ned med en kop kaffe.

Museumshaven modtog Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2015 for smuk arkitektur, der højner byoplevelsen for borgerne.

Bygherre
Statens Museum for Kunst · Københavns Kommune
Hvornår
Konkurrence vundet 2011 · Udførsel 2013-2014
Hvor
København, Danmark
Areal
13.700 m2
Samarbejdspartnere
POLYFORM
WERK
Karres en Brands
Oluf Jørgensen A/S
ViaTrafik
Svava Riesto