Kultorvet

Ambitionen med Kultorvet er at skabe en plads, der får folk til at standse på den travle shoppinggade. Med placeringen af en fontæne midt på pladsen dannes en tilpas modstand i menneskestrømmen og der henvises herved til torvets roligere opholdsmuligheder langs torvets sider.

Fontænen, som også kan anvendes til scene, skaber stilfærdige kanter og liv på midten af pladsen. Brugen af sorte diabas-sten på Kultorvet opretholder forbindelse til pladsens historie og navn. De kantede former med forskellige overfladebehandlinger skaber en varieret overflade, der fremstår som et diskret gulv for pladsens uhomogene husrækker.

Bygherre
Københavns Kommune
Hvornår
2008-2013
Hvor
København, Danmark
Areal
5.000 m2
Samarbejdspartnere
KBP.EU
POLYFORM
WERK
Karres en Brands
Oluf Jørgensen A/S
Ulrike Brandi Licht